Hoe het werkt

FilmZender zorgt ervoor dat filmmakers zich niet hoeven bezig te houden met het uitzoeken van geschikte festivals voor hun films en het doorspitten van reglementen. FilmZender neemt deze taak over.

Heb je intersse, meld je dan aan. Je maakt een account aan en vervolgens voer je je film met alle kenmerken in. Het geavanceerde match-systeem selecteert die festivals die passen bij het profiel van jouw film. Daarnaast biedt het systeem de ruimte om persoonlijke voorkeuren aan te geven met betrekking tot festivals. Denk hierbij aan voorkeur met betrekking tot de plaats van een festival, gratis accomodatie, extra programmas´s waar gebruik van kan worden gemaakt en prijzen die behaald kunnen worden.

Selecteren
FilmZender beschikt over een up-to-date database-systeem waarin alle nationale en internationale filmfestivals zijn opgenomen. Door het uitgebreide profiel van festivals dat hierin is opgenomen, zorgt FilmZender evoor dat jouw film aansluit bij alle mogelijke festivals die het profiel dragen dat overeenkomt met jouw film.

Voorbeelden
Enkele standaardkenmerken die zorgen voor selectie van festivals die passen bij het profiel van jouw film:
- werkveld (experimenteel, animatie, fictie, documentair, muziekvideo)
- categorie (film noir, road movie, silent)
- focus (vrouwen, dans, Azie)
- format (8 mm, video)
- lengte (sommige festivals stellen eisen aan de minimum of maximum lengte van de films)
- fee (hier kun je aangeven alle festivals te selecteren waar geen admission fee voor betaald hoeft te worden)


About -  Our partners -  Support -  Terms & Conditions -  FAQ -  Disclaimer -  Contact    © Stichting Filmnetwerk 2005